Hoppa till innehåll

Honungskakor (glutenfria, utan tillsatt socker)

Det har varit mycket som hänt under den senaste tiden med visningsstädning, visningar, budgivning och möte för försäljningen. Men äntligen är vår lägenhet såld! Jag ser mycket fram emot.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Det har varit mycket som hänt under den senaste tiden med visningsstädning, visningar, budgivning och möte för försäljningen. Men äntligen är vår lägenhet såld! Jag ser mycket fram emot att få bo större (även om jag ser väldigt lite fram emot allt arbete som en flytt innebär). 
 
Jag har försökt hinna med företaget precis som vanligt i alla fall. Det är nog främst egentiden som blivit lidande. Vilken tur att jag tycker att det är underbart roligt att arbeta med det jag gör då! Jag menar, baka är ju faktiskt en stor del utav det jag gör, och ingen kan väl missa att jag älskar att baka. Min senaste kreation är utifrån ett gammalt recept – Honungskakor. Superlätta att göra, har blivit väldans omtyckta av flera läsare och är sötade med enbart honung.
 
En läsare tipsade om att smaksätta kakorna med kardemumma (jag har kört med kanel) vilket jag också skulle ha använt denna gång om det inte var så att min kardemumma mycket möjligt hade gått ut och “bäst före”-datumet var utsuddat. Jag kan till detta lägga till att jag lätt har hittat kryddor som har gått ut två-tre år tidigare. Märkligt, eftersom jag tycker att jag faktiskt städar ut mina kryddor ibland. Inte tillräckligt ofta, tydligen.
 
Nåja, kardemumma eller kanel, båda fungerar finfint! Tänk på att kardemumma är “starkare” än kanel i smaken. Jag toppade dessutom kakorna med lite smält choklad som dekoration.
 
 
 
 
Honungskakor (glutenfria, utan tillsatt socker) - Baka Sockerfritt
 
 
 
 
 
Honungskakor – 10 stycken

30 gram rumsvarmt smör
2 dl mandelmjöl
2 msk kokosmjöl
1 ½ msk honung
3 krm kanel
2 krm vaniljpulver (går att utesluta)

Sätt ugnen på 150 grader. Blanda de torra ingredienserna med varandra. Tillsätt honung och smör och blanda väl till en kakdeg. Gör bollar av degen, lägg på ett bakplåtspapper och platta ut. Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter. Håll noga koll så inte kakorna blir brända. Låt svalna och toppa eventuellt med smält choklad.

 

 

Honungskakor (glutenfria, utan tillsatt socker) - Baka Sockerfritt
 
Honungskakor (glutenfria, utan tillsatt socker) - Baka Sockerfritt