Hoppa till innehåll
Open navigation

Honungskakor, glutenfria

Ett populärt recept här på bloggen är mina honungskakor som roligt nog blivit mycket uppskattade! Därför vill jag tipsa om dessa godbitar igen! Perfekt till lördagsbakningen och helgfikan... Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt

Ett populärt recept här på bloggen är mina honungskakor som roligt nog blivit mycket uppskattade! Därför vill jag tipsa om dessa godbitar igen! Perfekt till lördagsbakningen och helgfikan. Kakorna är lättgjorda, sötade med honung och smaksatta med kanel. Jag toppade dessutom kakorna med lite smält choklad för att göra dom lite extra trevliga att titta på (men det gör man givetvis som man själv vill).

Tips: Testa att byta ut kanel mot kardemumma (efter smak)!

 

Honungskakor, glutenfria - Baka Sockerfritt

Honungskakor – 10 stycken

30 gram rumsvarmt smör
2 dl mandelmjöl
2 msk kokosmjöl
1 ½ msk honung
3 krm kanel
2 krm vaniljpulver (går att utesluta)

Sätt ugnen på 150 grader. Blanda de torra ingredienserna med varandra. Tillsätt honung och smör och blanda väl till en kakdeg. Gör bollar av degen, lägg på ett bakplåtspapper och platta ut. Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter. Håll noga koll så inte kakorna blir brända. Låt svalna och toppa eventuellt med smält choklad.

 

 

Honungskakor, glutenfria - Baka Sockerfritt