Hoppa till innehåll

Honungskakor med choklad och mandelfyllning

Söta chokladdubbelkakor där två småkakor är ihoplagda med fyllning i mitten. Själva kakorna är sötade med Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
25 minuter
Inga röster än
Kategorier: Choklad, GI, Småkakor
Portioner: 5 dubbelkakor
Författare: Baka Sockerfritt

Ingredienser 

Honungskakor:

Mandelfyllning:

Instruktioner

  • Honungskakor
  • Sätt ugnen på 175 grader. Blanda de torra ingredienserna med varandra.
  • Tillsätt honung och smör och blanda väl till en kakdeg.
  • Gör bollar av degen, lägg på ett bakplåtspapper och platta ut (det ska bli tio kakor). Grädda mitt i ugnen i ca 8 minuter. Håll noga koll så inte kakorna blir brända. Låt svalna helt
  • Mandelfyllning
  • Smält chokladen försiktigt.
  • Blanda därefter med mandelsmör och sötning.
  • Fördela fyllningen på undersidan av en kaka och lägg på en annan kaka ovanpå. Låt stelna och förvara i kyl.
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!