Honungskakor med choklad och mandelfyllning
Söta chokladdubbelkakor där två småkakor är ihoplagda med fyllning i mitten. Själva kakorna är sötade med Läs mer

25 minuter
Kategorier: Choklad, GI, Småkakor
Servings: 5 dubbelkakor
Ingredients
Honungskakor:
- 30 gram rumsvarmt smör
- 2 dl mandelmjöl
- 2 msk kokosmjöl
- 1 ½ msk honung
- ½ msk kakao
- 2 krm vaniljpulver
Mandelfyllning:
- 30 gram mandelsmör
- osötad
- 30 gram mörk choklad
- utan tillsatt socker
- ev. extra sötning
Instructions
- Honungskakor
- Sätt ugnen på 175 grader. Blanda de torra ingredienserna med varandra.
- Gör bollar av degen, lägg på ett bakplåtspapper och platta ut (det ska bli tio kakor). Grädda mitt i ugnen i ca 8 minuter. Håll noga koll så inte kakorna blir brända. Låt svalna helt
- Mandelfyllning
- Smält chokladen försiktigt.
- Blanda därefter med mandelsmör och sötning.
- Fördela fyllningen på undersidan av en kaka och lägg på en annan kaka ovanpå. Låt stelna och förvara i kyl.
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!