Hoppa till innehåll

Honungskakor med choklad och mandelfyllning

Dessa söta chokladkakor är “dubbelkakor” där två småkakor är ihoplagda med fyllning i mitten. Så fint och känns extra festligt! Själva kakorna är sötade med Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt

Dessa söta chokladkakor är “dubbelkakor” där två småkakor är ihoplagda med fyllning i mitten. Så fint och känns extra festligt! Själva kakorna är sötade med honung och fyllningen består av smält choklad utan tillsatt socker samt mandelsmör (söta gärna fyllningen lite efter smak). Konsistensen på kakorna blir rätt knaprig och spröd, men tänk på att de fortfarande är mjuka när de är varma! När kakorna svalnat läggs de ihop med mandelfyllningen i mitten. På bilderna nedan har jag dekorerat kakorna med smält och hyvlad choklad.

Idag kommer lillskrutten och Artur hem efter fyra dygn bortresta. Ska bli spännande att se om Vincent kommer ihåg mig, haha. De verkar ha haft det så himlans roligt där de har lekt på lekland, besökt strutsfarm, åkt kanot, åkt i traktorer och massa annat. Vilken dröm för Vincent! Imorgon är Vincent ledig och därefter går han på förskola i två dagar. Och på fredag eftermiddag ska de bort igen för att åkta till Vincents farfars landställe över helgen!

 

Honungskakor med choklad och mandelfyllning - Baka Sockerfritt

 

Honungskakor med choklad och mandelfyllning – 5 dubbla kakor

Honungskakor:
30 gram rumsvarmt smör
2 dl mandelmjöl
2 msk kokosmjöl
1 ½ msk honung
½ msk kakao
2 krm vaniljpulver

Mandelfyllning:
30 gram mandelsmör, osötad
30 gram mörk choklad, utan tillsatt socker
ev. extra sötning

Honungskakor
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda de torra ingredienserna med varandra. Tillsätt honung och smör och blanda väl till en kakdeg. Gör bollar av degen, lägg på ett bakplåtspapper och platta ut (det ska bli tio kakor). Grädda mitt i ugnen i ca 8 minuter. Håll noga koll så inte kakorna blir brända. Låt svalna helt.

Mandelfyllning
Smält chokladen försiktigt. Blanda därefter med mandelsmör och sötning. Fördela fyllningen på undersidan av en kaka och lägg på en annan kaka ovanpå. Låt stelna och förvara i kyl.

 

 

 Honungskakor med choklad och mandelfyllning - Baka Sockerfritt

Honungskakor med choklad och mandelfyllning - Baka Sockerfritt

Honungskakor med choklad och mandelfyllning - Baka Sockerfritt

Honungskakor med choklad och mandelfyllning - Baka Sockerfritt