Hoppa till innehåll
Open navigation

Honungsknäck (utan tillsatt socker)

      Vem bakar liksom inte knäck till julen? Står det inte i lagen? Här är ett tips på ett knäckrecept som jag gjorde i fjol. Istället för sirap har jag använt Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Honungsknäck (utan tillsatt socker) - Baka Sockerfritt
 
 
 

Vem bakar liksom inte knäck till julen? Står det inte i lagen? Här är ett tips på ett knäckrecept som jag gjorde i fjol. Istället för sirap har jag använt honung – toppen för honungsälskaren! Den söta och lena honungssmaken tycker jag smakar så fint i knäck.

Jag låter knäcken bli 125 grader och för att mäta detta använde jag en kökstermometer. Konsistensen tycker jag blir något mjukare i honungsknäcken jämfört med samma temperatur i vanlig knäck (med vanlig sirap vill säga). Jag har haft mandelsplitter knäcken, vilket såklart går att utesluta eller ersätta mot exempelvis riven kokos.

 

Honungsknäck (utan tillsatt socker) - Baka Sockerfritt

 

Honungsknäck – ca 40 stycken

1 2/3 dl vispgrädde
2/3 dl honung
2/3 dl sockerersättning
2/3 dl mandelsplitter
2 msk rumsvarmt smör
1 krm vaniljpulver

Koka upp grädde, honung, sötströ och vanilj i en kastrull. Sänk värmen och låt koka på relativt svag värme tills massan tjocknar och temperaturen når ca 125 grader. Rör om då och då. Detta tar ca två timmar. Ta bort kastrullen från plattan, tillsätt smör och mandelsplitter. Fördela i knäckformar. Låt stelna. Förvaras i kylskåp.

 

 

Honungsknäck (utan tillsatt socker) - Baka Sockerfritt