Hoppa till innehåll

Höstig Pumpakaka

Med varje årstid kommer också nya recept. Jag tänker exempevis julbak till vintern, fäscha bärrecept till sommaren – och så höstiga ingredienser och kryddor till hösten! Något som.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt

Med varje årstid kommer också nya recept. Jag tänker exempevis julbak till vintern, fäscha bärrecept till sommaren – och så höstiga ingredienser och kryddor till hösten! Något som kvalar in på benämningen “höstrecept” är denna pumpakaka utan tillsatt socker. Konsistensen är saftig och ska vara lite halvkletig i mitten, och kakan är sötad med färska dadlar och smaksatt med kanel. Så gott!

I detta recept använder jag butternutpumpa som jag kokat mjuk och mixat till en slät konsistens. Det går också bra att använda färdigköpt pumpapuré.

Jag vill önska er alla en uuuunderbar fredag! Jag ser fram emot helgen och imorgon ska jag få komma hemifrån och träna. Så välbehövligt!

Höstig Pumpakaka - Baka Sockerfritt

 

Saftig Pumpakaka

2 ägg
80 gram färska dadlar, kärnan borttagen (ca 7 st)
1 dl puread kokt butternutpumpa
2 dl mandelmjöl
½ dl vispgrädde
2 msk kokosmjöl
2 msk pofiber
1 tsk bakpulver
1 tsk kanel
ev. lite sötning (sötströ/honung/fibersirap)

Sätt ugnen på 175 grader. Mixa samman puread butternutpumpa, grädde, dadlar och ägg med en stavmixer. Blanda alla torra ingredienser med varandra och rör ner dessa i pumparöran. Klä en liten brödform (ca 8X18 cm) med aluminiumfolie/bakplåtspapper och fördela i smeten. Grädda mitt i ugnen under ca 30 minuter, kakan ska inte vara helt fast för saftigast konsistens.

 

 

Höstig Pumpakaka - Baka Sockerfritt