Hoppa till innehåll

Höstkänsla och pumpalatte

Jag fick just mail om att espresso house (från espresso house alltså) börjar med pumpalatte för säsongen. Åh, det är ett så tydligt hösttecken för min del! Ett mysigt tecken som tyder på.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Jag fick just mail om att espresso house (från espresso house alltså) börjar med pumpalatte för säsongen. Åh, det är ett så tydligt hösttecken för min del! Ett mysigt tecken som tyder på att det är säsong för höstiga råvaror och smaker (som just pumpa då), att det kommer bli mörkare och att det blir dags för massor av tända ljus och drickande av diverse varma drycker. Ni kanske hör att jag gillar hösten (har full förståelse att alla inte gör det dock, hehe)?
 
Jag var såklart tvungen att leta fram mitt egna recept på pumpalatte som jag har i arkivet sedan många år tillbaka. Receptet består först och främst av av kaffe och mjölk/mjölkliknande dryck, men också av butternutpumpa som jag pureat med min stavmixer. Och så har jag smaksatt det hela med höstkryddorna kanel, kardemumma och muskot (och eventuellt lite ingefära). Den som vill toppar såklart med vispgrädde!
 
 

Höstkänsla och pumpalatte - Baka Sockerfritt

Pumpalatte – 2 portioner

4 dl mjölk (av valfri sort)
4 msk kokt och puread buttertpumpa
4 msk varmt kaffe
2-3 tsk sockerersättning (eller annan valfri sötning)
2 krm kanel
1 krm kardemumma
1 krm muskot
ev. lite ingefära

Toppa gärna med: grädde

Lägg alla ingredienser förutom kaffe i en bunke (eller liknande) och mixa samman allt noga (jag kör med stavmixer). Värm detta i mikron eller i en kastrull (se då till att det inte bränns). Vispa gärna med en mjölkskummare (eventuellt med en stavmixer igen) tills det blir skummigt. Häll upp i glas och häll kaffe ovanpå. Den som önskar toppar med grädde och pudrar över kanel eller kardemumma!

 

Höstkänsla och pumpalatte - Baka Sockerfritt