Hoppa till innehåll

Inför fettisdagen – Semmelwrap!

  Nu är det den där tiden på året där jag måste visa er min Semmelwrap igen! Det blir ingen fettisdag om jag inte tipsat om den, hehe. Det är ett recept jag gjorde för riktigt länge.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
 
Nu är det den där tiden på året där jag måste visa er min Semmelwrap igen! Det blir ingen fettisdag om jag inte tipsat om den, hehe. Det är ett recept jag gjorde för riktigt länge sen, men är lika relevant och gott för det såklart.
 
Semmewrapen är – som så många av er säkert redan vet – en “wrap” innehållande enkel mandelmassa och grädde. Mandelmassan gör jag alltås själv och det är supernkelt att göra med vanligt mandelmjöl. Min wrap klär jag med bakplåtspapper och knyter ihop med ett snöre. Tjusigt och gott!
 
 
Inför fettisdagen - Semmelwrap! - Baka Sockerfritt

 
 

Semmelwrap – 1 wrap

Wrap:
1 ägg
2 msk mandelmjöl
2 msk grädde/mjölk
½ msk fiberhusk
1 tsk sockerersättning
½ tsk bakpulver
1 krm kardemumma
½ krm vaniljpulver

Mandelmassa:
½ dl mandelmjöl
1 msk grädde
½ msk sockerersättning
1-2 droppar bittermandelarom

Grädde till fyllning (mostavarnde ca ½ dl ovispad)

Smör till stekning

Wrap
Vispa ihop alla ingredienser och låt stå i några minuter och svälla. Värm en stekanna med en klick smör och häll i smeten. Platta ut smeten och forma rund med en sked. Stek på svag/medelvärme i några minuter, och vänd därefter på den försiktigt och stek någon minut till (tills den är genomstekt).

Mandelmassa
Blanda ihop alla ingredienser noga.

Lägg wrapen på en tallrik och fördela ut mandelmassan i en sträng i mitten (från cirka halva wrapen och ända till kanten så att den går att vika ihop). Fördela även på grädde på mandelmassan. Vik försitigt ihop som en wrap. Klä gärna wrapen med exempelvis bakplåtspapper och knyt med ett snöre. Om önskas tillsätts mer grädde i wrapens öppning.

 

Inför fettisdagen - Semmelwrap! - Baka Sockerfritt