Hoppa till innehåll

Ingefärskakor utan tillsatt socker

Jag bakar ytterst sällan med ingefära (har hänt ungefär en gång), men då det har blivit riktigt gott förstår jag inte varför jag inte har gjort det igen! Upp på “att.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Jag bakar ytterst sällan med ingefära (har hänt ungefär en gång), men då det har blivit riktigt gott förstår jag inte varför jag inte har gjort det igen! Upp på “att göra”-listan tror jag bestämt.
 
Det jag bakade var dessa ingefärskakor. De är rätt tjocka och innehåller alltså malen ingefära. De är mejerifria, beroende på vilken choklad som man eventuellt använder. Jag använder fibersirap för att få dom lagom knapriga. Jag körde clear-varianten, men det går bra att använda gold, men minska då på resterande sötman (gold är sötare än clear), och tillsätt extra av någon annan torr ingrediens (så att konsistensen inte blir för lös). Konsistensen på kakdegen ska vara ganska hård/torr, och blir den för lös finns risken att kakorna flyter ut för mycket. Den som önskar tillsätter grovhackad choklad i kakdegen! Mums!
 
 
 
 
 
Ingefärskakor utan tillsatt socker - Baka Sockerfritt
 
 
 
 

Ingefärskakor – 6 stycken 

1 ägg
1 dl mandelmjöl
4 msk riven kokos
4 msk havremjöl
2 msk fibersirap clear
1-2 msk sukrin
ca ½ tsk malen ingefära (efter smak)
ev. några rutor grovhackad steviachoklad

Sätt ugnen på 175 grader. Koka upp fibersirap, ta bort från värmen och rör ner resterande ingredienser (degen ska vara rätt tjock). Tillsätt eventuellt grovhackad choklad. Forma 1-cm tjocka kakor utav degen på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter. Låt svalna.

 
 
 
 

Ingefärskakor utan tillsatt socker - Baka Sockerfritt
 

Ingefärskakor utan tillsatt socker - Baka Sockerfritt