Ingefärskakor
Tjocka småkakor, eller cookies, med malen ingefära. De är mejerifria, beroende på vilken choklad som man eventuellt använder. Jag använder fibersirap för att få dom.. Läs mer

Tjocka småkakor, eller cookies, med malen ingefära. De är mejerifria, beroende på vilken choklad som man eventuellt använder. Jag använder fibersirap för att få dom lagom knapriga. Jag körde clear-varianten, men det går bra att använda gold, men minska då på resterande sötman (gold är sötare än clear), och tillsätt extra av någon annan torr ingrediens (så att konsistensen inte blir för lös). Konsistensen på kakdegen ska vara ganska hård/torr, och blir den för lös finns risken att kakorna flyter ut för mycket. Den som önskar tillsätter grovhackad choklad i kakdegen!
20 minuter
Portioner: 6 kakor
Ingredienser
- 1 ägg
- 1 dl mandelmjöl
- 4 msk riven kokos
- 4 msk havremjöl
- 2 msk fibersirap clear
- 1-2 msk sukrin
- ca ½ tsk malen ingefära efter smak
- ev. några rutor grovhackad steviachoklad
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader. Koka upp fibersirap, ta bort från värmen och rör ner resterande ingredienser (degen ska vara rätt tjock). Tillsätt eventuellt grovhackad choklad.
- Forma 1-cm tjocka kakor utav degen på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter. Låt svalna.
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!