Hoppa till innehåll

Ingefärskakor

Tjocka småkakor, eller cookies, med malen ingefära. De är mejerifria, beroende på vilken choklad som man eventuellt använder.   Jag använder  Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt

Tjocka småkakor, eller cookies, med malen ingefära. De är mejerifria, beroende på vilken choklad som man eventuellt använder.  

Jag använder fibersirap för att få dom lagom knapriga. Jag körde clear-varianten, men det går bra att använda fibersirap gold, men minska då på resterande sötman (gold är sötare än clear), och tillsätt extra av någon annan torr ingrediens (så att konsistensen inte blir för lös). Konsistensen på kakdegen ska vara ganska hård/torr, och blir den för lös finns risken att kakorna flyter ut för mycket. Den som önskar tillsätter grovhackad choklad i kakdegen! 

20 minuter
Inga röster än
Kategorier: Småkakor
Portioner: 6 kakor
Författare: Baka Sockerfritt

Ingredienser 

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 175 grader.
  • Koka upp fibersirap, ta bort från värmen och rör ner resterande ingredienser (degen ska vara rätt tjock). Tillsätt eventuellt grovhackad choklad.
  • Forma 1cm tjocka kakor utav degen på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter. Låt svalna.
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!