Hoppa till innehåll

Jordgubbmoussestårta på chokladbotten

Här kommer ett underbart recept med jordgubbar! Bakverket består av smakerna jordgubb och choklad, med två olika lager med olika smak och konsistens. Bottnen är en hård kakdeg som fått gräddas.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
40 minuter + tid för att svalna
Inga röster än
Kategorier: Choklad, Low carb/LCHF
Portioner: 3 portioner
Författare: Baka Sockerfritt

Ingredienser 

Chokladbotten:

Jordgubbsfyllning:

Instruktioner

  • Chokladbotten:, Sätt ugnen på 175 grader. Blanda de torra ingredienserna och rör till sist ner smör och blanda.
  • Tryck ut degen i bottnen av en 12-cm stor springform. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter och låt svalna
  • Jordgubbsfyllning:, Blanda vatten och gelatinpulver (motsvarar ca 1 ½ gelatinblad) och värm i micron i 30 sekunder. Låt svalna.
  • Vispa färska jordgubbar, sötning och ricotta med en elvisp. Rör till sist ner gelatinen
  • Fördela över jordgubbsmoussen på chokladbottnen och låt stå i kylskåp i minst 4 timmar innan servering.
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!