Jordgubbmoussestårta på chokladbotten
Här kommer ett underbart recept med jordgubbar! Bakverket består av smakerna jordgubb och choklad, med två olika lager med olika smak och konsistens. Bottnen är en hård kakdeg som fått gräddas.. Läs mer

40 minuter + tid för att svalna
Kategorier: Choklad, Low carb/LCHF
Portioner: 3 portioner
Ingredienser
Chokladbotten:
- 15 gram rumsvarmt smör
- ½ dl mandelmjöl
- 2 msk riven kokos
- 2 msk hasselnötsmjöl
- 1 msk sockerersättning
- 2 tsk kakao
- 1 krm vaniljpulver
Jordgubbsfyllning:
- 60 gram jordgubbar
- 75 gram ricotta
- 2/3 tsk gelatinpulver
- 2/3 msk vatten
- ½ msk sockerersättning
Instruktioner
- Chokladbotten:, Sätt ugnen på 175 grader. Blanda de torra ingredienserna och rör till sist ner smör och blanda.
- Tryck ut degen i bottnen av en 12-cm stor springform. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter och låt svalna
- Jordgubbsfyllning:, Blanda vatten och gelatinpulver (motsvarar ca 1 ½ gelatinblad) och värm i micron i 30 sekunder. Låt svalna.
- Fördela över jordgubbsmoussen på chokladbottnen och låt stå i kylskåp i minst 4 timmar innan servering.
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!