Hoppa till innehåll
Open navigation

Jordgubbmoussestårta på chokladbotten

Jag har köpt en systemkamera från en vän, och nedanstående bilder är tagna med just denna. Jag har ännu inte läst instruktionerna, så innan riktigt bra bilder kan tas måste väl det.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Jag har köpt en systemkamera från en vän, och nedanstående bilder är tagna med just denna. Jag har ännu inte läst instruktionerna, så innan riktigt bra bilder kan tas måste väl det göras… Dessutom verkar jag ha svårt att se när bilden blir skarp, så hela “ta bild”- processen är lite klurig! Idag ska jag i varje fall njuta av helgen för fulla muggar. Ikväll ska jag bland annat se på biofilem “The lone ranger”, hoppas att Depp (samt hela filmen) är bra!
 
Jag måste också städa och handla mat (helgen är typ den enda tid jag hinner göra detta ordentligt), men innan jag börjar med det så vill jag visa er ytterligare ett somrigt recept med jordgubbar! Bakverket består av smakerna jordgubb och choklad, med två olika lager med olika smak och konsistens. Bottnen är en hård kakdeg som fått gräddas i ugn. Detta är därefter toppat med en mousse gjort på bland annat krämig ricotta (eller mascarpone) och färska jordgubbar! Riktigt lyxigt!
 
 
Jordgubbmoussestårta på chokladbotten - Baka Sockerfritt
 

Jordgubbmoussestårta på chokladbotten

Chokladbotten:
15 gram rumsvarmt smör
½ dl mandelmjöl
2 msk riven kokos
2 msk hasselnötsmjöl
1 msk sötströ
2 tsk kakao
1 krm vaniljpulver

Jordgubbsfyllning:
60 gram jordgubbar
75 gram ricotta
2/3 tsk gelatinpulver
2/3 msk vatten
½ msk sötströ

Chokladbotten
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda de torra ingredienserna och rör till sist ner smör och blanda. Tryck ut degen i bottnen av en 12-cm stor springform. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter och låt svalna.

Jordgubbsfyllning
Blanda vatten och gelatinpulver (motsvarar ca 1 ½ gelatinblad) och värm i micron i 30 sekunder. Låt svalna. Vispa färska jordgubbar, sötning och ricotta med en elvisp. Rör till sist ner gelatinen. Fördela över jordgubbsmoussen på chokladbottnen och låt stå i kylskåp i minst 4 timmar innan servering.

 

Jordgubbmoussestårta på chokladbotten - Baka Sockerfritt