Jordgubbscheesecake med mazarinsmak
Jag tycker att det är lite coolt att det är september men fortfarande är sommarvärme. Och när jag kikar på vädret för den kommande veckan ser jag att det eventuellt kommer bli över 20 grader.. Läs mer


Jordgubbscheesecake med mazarinsmak
Botten:
15 gram smör
1 dl mandelmjöl
1 msk kokosmjöl
1 msk sötströ
½ krm vaniljpulver
Fyllning:
1 stort ägg
100 gram mascarpone
40 gram jordgubbar, frysta
½ -1 msk sötströ
2 droppar bittermandelarom
Botten
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda samman alla ingredienser. Tryck ut i bottnen av en 12-cm springform. Förgrädda i ca 5 minuter.
Fyllning
Tina jordgubbarna. Lägg resterande ingredienser i en bunke och vispa med elvisp till en slät konsistens. Mosa jordgubbarna och blanda med 1-2 msk av fyllningen. Häll först mazarinfyllningen ovanpå bottnen, och därefter jordgubbsfyllningen. Rör runt lite så att det blandas något/bildas ett mönster. Grädda mitt i ugnen i ca 35-40 minuter. Låt stelna/svalna helt.


