Hoppa till innehåll

Jordgubbscheesecake med mazarinsmak

Jag tycker att det är lite coolt att det är september men fortfarande är sommarvärme. Och när jag kikar på vädret för den kommande veckan ser jag att det eventuellt kommer bli över 20 grader.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Jag tycker att det är lite coolt att det är september men fortfarande är sommarvärme. Och när jag kikar på vädret för den kommande veckan ser jag att det eventuellt kommer bli över 20 grader (jag skriver eventuellt, för väderrapporter är knappast att lita på)! Även om jag inte ska ljuga om att jag inte längtar till hösten (för det gör jag), så är det ett stort plus att det blir extra lockande att baka fräscha kakor – framförallt med bär!
 
Just på grund av ovanstående vill jag tipsa er om en fin och fräsch jordgubbscheesecake med mazarinsmak.Jag gillar den massor! I mina cheesecakes brukar jag ofta använda mascarpone som bas, då detta har en mjuk och tjock konsistens och mild och rund smak. Jag har nämligen svårt för att baka med sträva och syrliga smaker (såsom jag tycker att cream cheese faktiskt har). Det går säkerligen bra att använda cream cheese eller créme fraiche istället för den som önskar.
 
 
 
 

Jordgubbscheesecake med mazarinsmak - Baka Sockerfritt
 
 
 
 

Jordgubbscheesecake med mazarinsmak

Botten:
15 gram smör
1 dl mandelmjöl
1 msk kokosmjöl
1 msk sötströ
½ krm vaniljpulver 

Fyllning:
1 stort ägg
100 gram mascarpone
40 gram jordgubbar, frysta
½ -1 msk sötströ
2 droppar bittermandelarom


Botten

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda samman alla ingredienser. Tryck ut i bottnen av en 12-cm springform. Förgrädda i ca 5 minuter.

Fyllning
Tina jordgubbarna. Lägg resterande ingredienser i en bunke och vispa med elvisp till en slät konsistens. Mosa jordgubbarna och blanda med 1-2 msk av fyllningen. Häll först mazarinfyllningen ovanpå bottnen, och därefter jordgubbsfyllningen. Rör runt lite så att det blandas något/bildas ett mönster. Grädda mitt i ugnen i ca 35-40 minuter. Låt stelna/svalna helt.

 

 

 

Jordgubbscheesecake med mazarinsmak - Baka Sockerfritt
 
Jordgubbscheesecake med mazarinsmak - Baka Sockerfritt
 
Jordgubbscheesecake med mazarinsmak - Baka Sockerfritt