Hoppa till innehåll
Open navigation

Jordgubbsglass med mascarpone

Ni har väl inte tröttnat på jordgubbar ännu va? Inte? Tänkte väl det! Jag kommer nog aldrig tröttna på detta underbara bär! Nedanstående recept hittade jag i “arkvivet”, och är.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Ni har väl inte tröttnat på jordgubbar ännu va? Inte? Tänkte väl det! Jag kommer nog aldrig tröttna på detta underbara bär! Nedanstående recept hittade jag i “arkvivet”, och är därmed ett recept som jag gjort för ganska länge sedan men ännu inte publicerat.  Men nu är det dags, för få recept passar väl så bra nu så som glass och som innehåller jordgubbar!?
 
Jordgubbsglassen har jag toppat med krämig mascarpone, för att få lite olika smaker i glassen, även om båda är milda och mjuka. Dessutom har jag strött över pistagenötter som passar så bra ihop med jordgubbar!
 
 Jordgubbsglass med mascarpone - Baka Sockerfritt
 

Jordgubbsglass med mascarpone

2/3 dl vispgrädde
2/3 dl yoghurt
1-2 msk sötströ
1 äggula
1 krm vaniljpulver
100 gram jordgubbar

40 gram mascarpone
sötströ efter smak (ca 1 tsk)
2 msk hackade pistagenötter

Vispa grädden med elvisp. Mixa jordgubbarna slätt. Blanda yoghurt, äggula, de mixade jorgubbarna, sötströ och vaniljpulver. Blanda därefter ner grädden. Häll i en glassmaskin och kör enligt glassmaskinens anvisningar. Lägg glassen i en frysvänlig skål/matlåda. Blanda mascarpone med lite sötning och klicka över glassen. Strö över hackade pistagenötter. Låt gärna glassen frysa ett par timmar i innan servering.

 
Jordgubbsglass med mascarpone - Baka Sockerfritt