Hoppa till innehåll

Jordgubbskaka

Fy sjutton vad det var mycket på jobbet igår! Jag tror att alla vill beta av sina to do-listor innan månadsskiftet och den annalkande ledigheten som kommer med nästa vecka (för vissa i.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Fy sjutton vad det var mycket på jobbet igår! Jag tror att alla vill beta av sina to do-listor innan månadsskiftet och den annalkande ledigheten som kommer med nästa vecka (för vissa i varje fall). Nu är det i varje fall helg, och jag hoppas att det inte blir massor att ta itu med på måndag istället. För på tisdag är jag nämligen ledig, för jag har nämligen bestämt mig för att gå på “starta företags”-dagen här i Stockholm. Det ska bli väldigt roligt och intressant!  
 
Igår släppte jag även det andra numret av Baka Sockerfritt e-magasin, och det är rätt så många utav er som tagit sig tid att göra detta. Tusen tack till er! Ni får min dag att blir mycket bättre! För er som är sugna på att baka med choklad, köpes magasinet genom att klicka på köp-knappen längst upp i den högra kolumnen (eller under alla inlägg om du använder mobil).
 
Tidigare i veckan såg jag att det var ett väldigt bra pris på jordgubbar. Jag kunde helt enkelt inte hålla mig, och slog till på en förpackning. Några mumsade jag i mig på direkten, men en del sparade jag till att baka med. Då bakade jag den här jordgubbskakan. Så underbart med lite sommarkänsla!
 
 
Jordgubbskaka - Baka Sockerfritt
 

Jordgubbskaka

Ca 100 gram jordgubbar, färska

1 ägg
1 msk olja
1 msk vatten
½ dl mandelmjöl/hasselnötsmjöl (jag tar hälften, hälften)
1 msk pofiber
1 msk kokosmjöl
1 ½ msk sötströ
½ tsk bakpulver
1 krm vaniljpulver
ev. 1 krm kanel

Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en 12-cm springform. Tvätta, torka och skär jordgubbarna i skivor och lägg i botten av formen. Blanda resteande ingredienser och fördela över jordgubbarna. Grädda mitt i ugnen i ca 15-18 minuter.

Jordgubbskaka - Baka Sockerfritt