Hoppa till innehåll

Jordgubbsmulpaj med kokostäcke

        Throw back till en fräsch somrig smulpaj är denna jordgubbspaj med kokostäcke. Det är väl inte bara jag som ääälskar att baka med jordgubbar under de härliga.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Jordgubbsmulpaj med kokostäcke - Baka Sockerfritt
 
 
 
 
Throw back till en fräsch somrig smulpaj är denna jordgubbspaj med kokostäcke. Det är väl inte bara jag som ääälskar att baka med jordgubbar under de härliga sommarmånaderna? Smulpaj är ju dessutom alltid så enkelt att göra.
 
Kokostäcket görs enkelt genom att smälta smör och röra ner resterande ingredienser. Den som vill kan blanda jordgubbskskivorna med exempelvis lite arrowrotpulver eller potatismjöl för att fånga upp vätska som annars kan bildas i botten – men det är inga problem att hoppa över. 
 
Kokos och jordgubbar är ljuvligt tillsammans och detta blir en perfekt sommarpaj som gärna serveras med grädde (eller hälsosam glass). Men den är också fantastisk att äta “bara” som den är. 
 
 
Jordgubbsmulpaj med kokostäcke - Baka Sockerfritt
  
 
 

Jordgubbspaj med kokostäcke

120 gram jordgubbar
25 gram smör
10 gram mandlar (eller valfri nöt)
2/3 dl riven kokos
½ dl mandelmjöl
1 – 1 ½ msk sockerersättning
½ tsk kanel
1 krm vaniljpulver

Sätt ugnen på 175 grader. Tvätta och torka jordgubbar och skär i skivor. Fördela i botten av en liten pajform, ca 14 cm i diameter. Smält smöret och grovhacka mandlar. Rör ner alla ingredienser bland det smälta smöret och fördela ovanpå jordgubbarna. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 15-20 minuter.

 
 
 

Jordgubbsmulpaj med kokostäcke - Baka Sockerfritt