Jordgubbspaj med dadelsmul
Under den senaste tiden har det blivit en paj per vecka. Till frukost. Det är en perfekt frukost, som både är god och lättgjord. Antingen gör jag den samma morgon, eller kvällen innan. Här.. Läs mer

Under den senaste tiden har det blivit en paj per vecka. Till frukost. Det är en perfekt frukost, som både är god och lättgjord. Antingen gör jag den samma morgon, eller kvällen innan. Här lyxade jag till det med en jordgubbsmulpaj. Smuldegen är sötad med dadlar, och dadlarna fungerar här enligt mig som en fin ersättare även till smöret (som annars gör att degen blir lite kladdig). Jag har smaksatt det hela med lite kanel. Pajen serverar jag med en klick grädde!

Jordgubbspaj med dadelsmul
100 gram jordgubbar
30 gram färska dadlar
2 msk havregryn
2 msk riven kokos
10 gram sötmandlar
2 krm kanel
1 krm vaniljpulver
ev. lite honung
Sätt ugnen på 150 grader. Skär jordgubbar i skivor och fördela i en liten portionspajform (12 cm i diameter). Hacka sötmandlar och blanda ihop med övriga ingredienser. Smula över detta ovanpå jordgubbarna. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter.
