Jordgubbspaj med kokostäcke, utan tillsatt socker
Min mamma kom hit med en förpackning svenska jordgubbar och det riktigt kliade i fingrarna för att jag ville baka något smarrigt med dessa (jag fick slåss med Vincent som också gillar.. Läs mer

Min mamma kom hit med en förpackning svenska jordgubbar och det riktigt kliade i fingrarna för att jag ville baka något smarrigt med dessa (jag fick slåss med Vincent som också gillar jordgubbar, hehe)! Jag gjorde något riktigt enkelt – en smulpaj. Det blev en jordgubbspaj med kokostäcke.

Jordgubbspaj med kokostäcke
120 gram jordgubbar
25 gram smör
10 gram mandlar (eller valfri nöt)
2/3 dl riven kokos
½ dl mandelmjöl
1 – 1 ½ msk sötningsströ
½ tsk kanel
1 krm vaniljpulver
Sätt ugnen på 175 grader. Tvätta och torka jordgubbar och skär i skivor. Fördela i botten av en liten pajform, ca 14 cm i diameter. Smält smöret och grovhacka mandlar. Rör ner alla ingredienser bland det smälta smöret och fördela ovanpå jordgubbarna. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 15-20 minuter.



