Hoppa till innehåll

Jordgubbspaj med kokostäcke, utan tillsatt socker

Min mamma kom hit med en förpackning svenska jordgubbar och det riktigt kliade i fingrarna för att jag ville baka något smarrigt med dessa (jag fick slåss med Vincent som också gillar.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt

Min mamma kom hit med en förpackning svenska jordgubbar och det riktigt kliade i fingrarna för att jag ville baka något smarrigt med dessa (jag fick slåss med Vincent som också gillar jordgubbar, hehe)! Jag gjorde något riktigt enkelt – en smulpaj. Det blev en jordgubbspaj med kokostäcke.

Om man vill kan man blanda de skivade jordgubbarna med exempelvis lite arrowrotpulver eller potatismjöl för att fånga upp vätska som annars kan bildas i botten (jag skippade dock det). Kokostäcket görs enkelt genom att smälta smör och röra ner resterande ingredienser, vilket fördelas ovanpå jordgubbarna. Kokos och jordgubbar är ljuvligt tillsammans kan jag tala om! Det blev en perfekt sommarpaj som gärna serveras med grädde (eller hälsosam glass). Men den är också fantastisk att äta som den är. 
 
 
 
 
Jordgubbspaj med kokostäcke, utan tillsatt socker - Baka Sockerfritt

 

 

Jordgubbspaj med kokostäcke

120 gram jordgubbar
25 gram smör
10 gram mandlar (eller valfri nöt)
2/3 dl riven kokos
½ dl mandelmjöl
1 – 1 ½ msk sötningsströ
½ tsk kanel
1 krm vaniljpulver

Sätt ugnen på 175 grader. Tvätta och torka jordgubbar och skär i skivor. Fördela i botten av en liten pajform, ca 14 cm i diameter. Smält smöret och grovhacka mandlar. Rör ner alla ingredienser bland det smälta smöret och fördela ovanpå jordgubbarna. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 15-20 minuter.

 
 
 
 
Jordgubbspaj med kokostäcke, utan tillsatt socker - Baka Sockerfritt
 
Jordgubbspaj med kokostäcke, utan tillsatt socker - Baka Sockerfritt
 
Jordgubbspaj med kokostäcke, utan tillsatt socker - Baka Sockerfritt
 
Jordgubbspaj med kokostäcke, utan tillsatt socker - Baka Sockerfritt