Hoppa till innehåll

Jordgubbspaj med vaniljfyllning

Jag trodde faktiskt inte att sommarvädret skulle komma tillbaka på detta storslagna sätt igen. Tänk att det har varit/kommer bli typ 24 grader här i Stockholm igen. Jag hade nästan tänkt.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Jag trodde faktiskt inte att sommarvädret skulle komma tillbaka på detta storslagna sätt igen. Tänk att det har varit/kommer bli typ 24 grader här i Stockholm igen. Jag hade nästan tänkt lämna sommarrecepten bakom mig, men med det här vädret vore det nästan olagligt! Därför vill jag visa er en härlig sommarfavorit i repris. 
 
Det ni ser här är en vacker jordgubbspaj med vaniljfyllning. Pajbottnen har jag toppat med ett lager färska jordgubbar som jag i sin tur toppat med en krämig vaniljsmet med mascarpone som bas. Riktigt god och för att få den extra estietiskt fin toppade jag den med ett lager mosade hallon. Det är helt valfritt och inget måste för den goda smakens skull.
 
För att göra denna kaka i en stor form (24 cm i diamater) fyrdubbla alla ingredienser och öka gräddningstiden några minuter (känn med en sticka, konsistensen ska vara fast).
 
 
 
 

Jordgubbspaj med vaniljfyllning - Baka Sockerfritt
 
 
 
 

Jordgubbspaj med vaniljfyllning

Pajdeg:
30 gram smör
1 ½ dl mandelmjöl
2 msk kokosmjöl
1 msk sötströ
1 ½ krm kanel
½ krm vaniljpulver

Fyllning:
1 ägg
80 gram mascarpone
50 gram färska jordgubbar
½-1 msk sötströ
1 krm vaniljpulver

Pajdeg
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla ingredienser noga. Fördela i botten och kanter av en 12-cm springform.

Fyllning
Tvätta och skär jordgubbar i skivor. Fördela på pajdegens botten. Blanda resterande ingredienser med en elvisp. Häll detta över jordgubbarna. Grädda mitt i ugnen i ca 30 minuter tills konsistensen är fast. Låt svalna.

 
 
 
 

Jordgubbspaj med vaniljfyllning - Baka Sockerfritt
 
Jordgubbspaj med vaniljfyllning - Baka Sockerfritt