Jordgubbspaj
Denna jordgubbspajen framkallar verkligen känslan av sommar! Söta, uppvärmda jordgubbar som är inbäddade under ett frasigt täcke av smuldeg gör dagen extra speciell. Dessutom är denna.. Läs mer
Av
Anna Winér
Denna jordgubbspajen framkallar verkligen känslan av sommar! Söta, uppvärmda jordgubbar som är inbäddade under ett frasigt täcke av smuldeg gör dagen extra speciell.
Dessutom är denna jordgubbspajen glutenfri, utan tillsatt socker och vegansk genom att vi använder växtbaserade alternativ till matfett.
Om du inte vill ha den vegansk, så kan du självklart använda vanliga mejeriprodukter istället.
Kategorier: Äggfritt, Baka med frukt, Efterrätter, Mejerifritt, Pajer, Veganskt
Portioner: 12 portioner
Utrustning
- Matberedare
Ingredienser
Pajdeg:
- 350 g Annas basmix
- 4 msk sockerersättning
- 200 g växtbaserat smör eller vanligt smör om du hellre vill det
Fyllning:
- ca. 2 l jordgubbar
- 1 dl sockerersättning
- ca. 3 msk potatismjöl
Instruktioner
Pajdegen:
Fyllningen:
- Blanda jordgubbar med sockerersättning och potatismjöl. Fördela jordgubbarna i en ugnsfast form, eller flera små portionsformar.
Montering:
- Fördela smuldegen över bären.
- Grädda i mitten av ugnen på 225 grader i ca 20 minuter. Gör du portionspajer som på bilden blir tiden ca 10 minuter.
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!