Jordgubbspajer, utan tillsatt socker
Dags för ett till somrigt recept med jordgubbar! Här bjuder jag på ett recept på små jordgubbspajer som är gjorda i portionsformat. Det blir så fint att göra dom styckvis på detta vis tycker.. Läs mer

Dags för ett till somrigt recept med jordgubbar! Här bjuder jag på ett recept på små jordgubbspajer som är gjorda i portionsformat. Det blir så fint att göra dom styckvis på detta vis tycker jag! De små jordgubbspajerna gör jag i bullformar, vilka är som stora och platta muffinsformar (köpes i vanliga mataffärer).

Jordgubbspajer – 4 portionspajer
Botten:
30 gram smör
1 dl mandelmjöl
1 msk pofiber
1 msk sötningsströ
Fyllning:
70 gram färska jordgubbar
Smul:
20 gram nötter/mandlar
10 gram smör
1 msk pofiber
1 msk sötningsströ
Botten
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla ingredienser och tryck ut i botten av bullformar eller stora muffinsformar.
Fyllning
Skär jordgubbar i mindre bitar och fördela på bottnarna.
Smul
Finhacka nötter/mandlar och blanda med resterande ingredienser. Smula över på jordgubbarna. Grädda mitt i ugnen i ca 15-20 minuter.


