Hoppa till innehåll
Open navigation

Jordgubbspajer, utan tillsatt socker

Dags för ett till somrigt recept med jordgubbar! Här bjuder jag på ett recept på små jordgubbspajer som är gjorda i portionsformat. Det blir så fint att göra dom styckvis på detta vis tycker.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt

Dags för ett till somrigt recept med jordgubbar! Här bjuder jag på ett recept på små jordgubbspajer som är gjorda i portionsformat. Det blir så fint att göra dom styckvis på detta vis tycker jag! De små jordgubbspajerna gör jag i bullformar, vilka är som stora och platta muffinsformar (köpes i vanliga mataffärer).

Bottendegen trycks ut i formarna, vilka därfter toppas med hackade jordgubbar (färska används med fördel). Sist men inte minst fördelas det över ett nöt- eller mandelsmul på jordgubbarna som blir härligt knaprigt! Dett blir ett riktigt fräscht sommarrecept att baka och bjuda på!
 
 
 
 
Jordgubbspajer, utan tillsatt socker - Baka Sockerfritt

 

  

Jordgubbspajer – 4 portionspajer

Botten:
30 gram smör

1 dl mandelmjöl
1 msk pofiber
1 msk sötningsströ

Fyllning:
70 gram färska jordgubbar

Smul:
20 gram nötter/mandlar

10 gram smör
1 msk pofiber
1 msk sötningsströ

Botten
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla ingredienser och tryck ut i botten av bullformar eller stora muffinsformar.

Fyllning
Skär jordgubbar i mindre bitar och fördela på bottnarna.

Smul
Finhacka nötter/mandlar och blanda med resterande ingredienser. Smula över på jordgubbarna. Grädda mitt i ugnen i ca 15-20 minuter.

 
 
 
 
Jordgubbspajer, utan tillsatt socker - Baka Sockerfritt
 
Jordgubbspajer, utan tillsatt socker - Baka Sockerfritt
 
Jordgubbspajer, utan tillsatt socker - Baka Sockerfritt