Hoppa till innehåll

Jordgubbstryfflar

Jag bakar mer än gärna chokladtryfflar, både till mig själv och till andra (till min sambos stora glädje). Eftersom jag tycker om att testa nytt, gör jag lite då och då någon sags variation.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Jag bakar mer än gärna chokladtryfflar, både till mig själv och till andra (till min sambos stora glädje). Eftersom jag tycker om att testa nytt, gör jag lite då och då någon sags variation på tryfflarna. Denna gång slängde jag med lite frystorkade jordgubbar. Lite somrigt sådär (vi får faktiskt inte glömma bort att det nästa är i mitten av maj)! Har man inte torkade jordgubbar, går det självfallet bra att utesluta detta, eller byta ut mot något annat man gillar.
 
Jag har precis kommit hem från jobbet, och eftersom det är fullt upp på jobbet, har veckan hitills gått i rasande fart. Hur ska man hinna med allt (vilket är min standardfråga)? Jag har ju ett e-Magasin att få färdigt! Jag kom i varje fall hem i hyfsad tid, vilket jag är glad över. Då hinner jag nog till och med baka något att lägga upp till bloggen senare i veckan! Förövrigt har jag namnsdag idag, eftersom jag heter Linnea i mellannamn. Grattis till mig!
 
 
Jordgubbstryfflar - Baka Sockerfritt
  

Jordgubbstryfflar – 20 stycken

1 dl vispgrädde
100 gram sockerfri choklad, mörk
15 gram smör
2 tsk sötströ
ca 1 dl torkade jordgubbar

Koka upp grädden med smöret. Ta bort kastrullen från plattan och rör ner bitar av choklad, tills det smälter. När massan har svalnat en aning så strö i krossade torkade jordgubbar. Låt massan stelna. Rulla bollar av chokladen och rulla i kakao.

Jordgubbstryfflar - Baka Sockerfritt