Hoppa till innehåll

Jordnötsfudge

        Godistipsardags! Mina småkletiga, allmänt härliga och chokladiga jordnötfudge passar sådär lite extra bra under mörka och mysiga höstkvällar. Speciellt till en.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Jordnötsfudge - Baka Sockerfritt
 
 
 
 
Godistipsardags! Mina småkletiga, allmänt härliga och chokladiga jordnötfudge passar sådär lite extra bra under mörka och mysiga höstkvällar. Speciellt till en bra bok, film eller roligt sällskap. Alla vet ju att jordnöt och choklad är ljuvligt tillsammans – och tja, så även här! Det är en smakkombo som jag verkligen ofta använder mig av i min bakning. 

Jag har använt jordnötter både i fudgen samt toppat fudgen med detta. Det tycker jag blir snyggt och så är det gott med lite crunch!

 

Jordnötsfudge - Baka Sockerfritt

Jordnötsfudge – 8 till 12 bitar

100 gram mörk choklad, utan tillsatt socker
1 dl vispgrädde
50 gram mascarpone 
30+20 gram jordnötter, rostade och salta
ca 1 msk sockerersättning
1 krm vaniljpulver

Häll grädden i en kastrull och koka upp. Ta bort kastrullen från plattan. Tillsätt choklad i bitar och rör om tills chokladen smält. Tillsätt mascarpone och sötning och rör noga till en slät smet. Häll i ca 20 gram jordnötter och rör om. Klä en liten matlåda/brödform (ca 7X15 cm) eller liknande med folie och häll i chokladmassan. Toppa sist med hackad jordnötter, ca 30 gram. Låt stelna i kyl (tar några timmar) och skär därefter i rutor.

  

 

Jordnötsfudge - Baka Sockerfritt