Hoppa till innehåll

Jordnötsfudge med choklad

      Fudge är ett minst sagt populärt godis. Och går att variera i närmast oändlighet! Här har jag gjort en variant med Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Jordnötsfudge med choklad - Baka Sockerfritt
 
 
 
Fudge är ett minst sagt populärt godis. Och går att variera i närmast oändlighet! Här har jag gjort en variant med jordnötssmör som bas och med ett snyggt chokladmönster i! Tycker dom blir så snygga! Fudgen blir dessutom veganska om inte honung används (använd istället fibersirap gold, lönnsirap eller liknande). Givetvis går det såklart att utesluta chokladsmaken och bara fokusera på jordnötssmaken!
 
Eftersom fudgen innehåller kokosolja börjar de smälta om de får stå för länge i rumstemperatur – ta därför bara fram dom innan servering och låt dom övrig tid stå i kylskåp (eller frys).
 
 
Jordnötsfudge med choklad - Baka Sockerfritt
 
 
 

Jordnötsfudge med choklad – ca 12 bitar

1 ½ dl jordnötssmör, creamy (utan tillsatt socker)
2 ½ msk kokosolja
1 msk honung/fibersirap gold
2 tsk kakao
ev. extra sötning


Värm jordnötssmör tillsammans med kokosolja ca 10 sekunder i mikron. Blanda tillsammans med honung till en slät konsistens. Ta undan ca 3/4 (0,75) dl av detta och rör ner kakao och lite extra sötning i den lilla delen. Klä en matlåda eller annan form (min är ca 8X18 cm) med bakplåtspapper/aluminiumfolie och fördela i den neutrala delen. Fördela över chokladdelen och rör till ett mönster. Låt stelna i frys i ca 30 minuter och skär därefter i bitar. Förvaras i kylskåp eller frys.

 
 
 
Jordnötsfudge med choklad - Baka Sockerfritt
 
Jordnötsfudge med choklad - Baka Sockerfritt