Hoppa till innehåll

Jordnötsfudge

Nu tänkte jag komma med ett härligt godistips så här innan fredag och helgen! Ett godistips som jag redan ätit en del utav, hehe… Nu när det är regn och rusk kände jag att det skulle.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Nu tänkte jag komma med ett härligt godistips så här innan fredag och helgen! Ett godistips som jag redan ätit en del utav, hehe… Nu när det är regn och rusk kände jag att det skulle passa och vara mysigt med någon slags chokladbit. Jag kom då på idén att göra chokladfudge med lite av alla de jordnötter som jag dessutom har hemma! Jordnötsfudge blev det! Härlig halvkletig, mjuk konsistens och med mycket chokladsmak. Jag har jordnötter både i och ovanpå fudgen. Smarrigt!
 
 
 
 
Jordnötsfudge - Baka Sockerfritt
 
 
 
 

Jordnötsfudge – 8 till 12 bitar

100 gram mörk choklad, gärna utan tillsatt socker
1 dl vispgrädde
50 gram mascarpone 
30+20 gram jordnötter, rostade och salta
10 steviadroppar, vanilj (eller annan valfri sötning)

Häll grädden i en kastrull och koka upp. Ta bort kastrullen från plattan. Tillsätt choklad i bitar och rör om tills chokladen smält. Tillsätt mascarpone och sötning och rör noga till en slät smet. Häll i ca 20 gram jordnötter och rör om. Klä en liten matlåda/brödform (ca 7X15 cm) eller liknande med folie och häll i chokladmassan. Toppa sist med hackad jordnötter, ca 30 gram. Låt stelna i kyl (tar några timmar) och skär därefter i rutor.

 
 
 
 
Jordnötsfudge - Baka Sockerfritt
 
Jordnötsfudge - Baka Sockerfritt
 
Jordnötsfudge - Baka Sockerfritt