Hoppa till innehåll
Open navigation

Jordnötsfyllda chokladtryfflar

        Baktips i helgen är dessa lyxiga jordnötsfyllda chokladtryfflar! Yes, yes. Ni läste rätt. En härlig chokladpralin slash tryffel med både härlig choklad och mumsigt.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Jordnötsfyllda chokladtryfflar - Baka Sockerfritt
 
 
 
 
Baktips i helgen är dessa lyxiga jordnötsfyllda chokladtryfflar! Yes, yes. Ni läste rätt. En härlig chokladpralin slash tryffel med både härlig choklad och mumsigt jordnötssmör!
 
Godbitarna är veganska (om mörk/vegansk choklad används – jag kör från N!CK’S) och dom är sötade med dadlar (färska/juicy). Dom är riktigt lätta att göra och kräver bara 6 ingredienser (eller 4 eftersom vanlj och olja egentligen inte är några absoluta måsten). På bilderna har jag medan chokladen ännu inte riktigt stelnat toppat med riven kokos, finhackad choklad och hackade pumpafrön
 
 
Jordnötsfyllda chokladtryfflar - Baka Sockerfritt
 
 

Jordnötsfyllda chokladtryfflar – 10 stycken

70 gram färska dadlar, urkärnade
1 dl jordnötssmör
½ dl mandelmjöl
1 krm vaniljpulver

Chokladtopping:
60 gram choklad, utan tillsatt socker
lite olja

Mixa samman dadlar, jordnötssmör, mandelmjöl och vanilj med en stavmixer. Rulla och tryck ihop (massan kan falla sönder något) till bollar och lägg på en tallrik med bakplåtspapper. Ställ kallt medan du smälter chokladen. 

Smält chokladen tillsammans med lite olja (ca ½ tsk) försiktigt i mikrovågsugn eller i vattenbad. Doppa bollarna i chokladen och lägg återigen på en tallrik med bakplåtspapper. Toppa gärna med exempelvis riven kokos, hackade nötter och/eller hackad choklad.

 
 

Jordnötsfyllda chokladtryfflar - Baka Sockerfritt
 
Jordnötsfyllda chokladtryfflar - Baka Sockerfritt
 
Jordnötsfyllda chokladtryfflar - Baka Sockerfritt
 
Jordnötsfyllda chokladtryfflar - Baka Sockerfritt