Hoppa till innehåll

Jordnötskakor med cornflakes

        Härlig seghet, men ändå crunchigt. Sött och salt... Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Jordnötskakor med cornflakes - Baka Sockerfritt
 
 
 
 
Härlig seghet, men ändå crunchigt. Sött och salt. Choklad och jordnöt. Och där har ni beskrivningen av dessa jordnötskakor med cornflakes! Jag tycker dom blev väldans goda och är något av ett måste att göra till sommarens alla fikabjudningar!
 
Receptet är lätt. Basen består av fibersirap för den härligt sega konsistensens skull, som blandas med jordnötsmör, cornflakes och riven kokos. Om du som jag gillar knapriga godsaker kan jag verkligen rekommendera att baka med cornflakes! Jag väljer en variant som både är utan gluten och tillsatt socker (köpes i något mer välsorterade mataffärer).
 
 
Jordnötskakor med cornflakes - Baka Sockerfritt
 
 
 

Jordnötskakor med cornflakes – 9 bitar

2 ½ dl cornflakes (glutenfria, utan tillsatt socker)
1 ½ dl jordnötssmör (osötat)
3/4 dl fibersirap gold
½ dl riven kokos

Topping: 
60 gram choklad, utan tillsatt socker

Koka upp fibersirap gold och ta bort från plattan. Rör sambans jordnötssmör, kokos och cornflakes och tillsätt därefter sirapen. Bred ut på en plåt/tallrik med bakplåtspapper (ca 10X10 cm stor). Smält chokladen och bred på. Låt stelna helt och skär kakan i bitar.

 
 
 
 
Jordnötskakor med cornflakes - Baka Sockerfritt
 
Jordnötskakor med cornflakes - Baka Sockerfritt
 
Jordnötskakor med cornflakes - Baka Sockerfritt
 
Jordnötskakor med cornflakes - Baka Sockerfritt
 
Jordnötskakor med cornflakes - Baka Sockerfritt