Jordnötssmörspraliner (utan tillsatt socker)
Att choklad och jordnötssmör är supergott.. Läs mer


Att choklad och jordnötssmör är supergott tillsammans är sen gammalt. Därför är det väl så att jordnötssmörspraliner knappast kan bli något annat än precis lika supergott!?
Helt rätt. Chokladpralinerna blev väääldigt goda och smälter i munnen. Dom är väldigt enkla och smidiga att göra, och allt som behöver är choklad, jordnötssmör och kokosolja. I formväg kör jag på en pralinform från Panduro Hobby, men det går även bra med exempelvis en ischokladform eller istärningsform.

Jordnötssmörspraliner – ca 10 stycken
50 gram mörk choklad, utan tillsatt socker
½ dl jordnötssmör, osötat
1 msk kokosolja
ev. 1 msk sockerersättning eller annan sötning
Smält choklad försiktigt tillsammans med olja. Rör därefter ner jordnötssmör och eventuell sötning till en slät konsistens. Fördela i chokladen i pralinformar (eller ischokladformar). Låt stelna i kyl under minst en timme eller tills helt stelnat. Ta ur chokladen ur formarna och förvara i kyl.

