Hoppa till innehåll

Jordnöts- och bananmuffins med choklad

Här är ett recept på söta muffins med smaka av banan, choklad och jordnöt!.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Inga röster än
Kategorier: Baka med frukt, Choklad, Cupcakes & Muffins, GI

Ingredienser 

Muffinssmet

Choklad

Instruktioner

Muffinssmet

  • Smält smöret tillsammans med jordnötssmöret i en kastrull
  • Blanda alla torra ingredienser till muffinssmeten med varandra och rör ner äggula och smörblandningen.
  • Mosa bananen och blanda i även detta.
  • Vispa äggvitan hård med elvisp och rör ner försiktigt i smeten

Choklad

  • Varva muffinssmet och chokladen i önskad mängd i muffinsformar. Använd antingen muffinsplåt eller dubbla muffinsformar. Spara eventuellt en del av chokladen för att glasera muffinsen efter gräddningen.
  • Grädda i 175 grader i mitten av ugnen i ca 12 minuter. Fördela önskad mängd choklad ovanpå muffinsen.
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!