Kategorier: Baka med frukt, Choklad, Cupcakes & Muffins, GI
Ingredienser
Muffinssmet
- 1 st banan
- 50 gram smör
- 90 gram jordnötssmör utan socker
- 2 st ägg
- 1 dl mandelmjöl
- 4 msk kokosmjöl
- 6 msk stevia strö
- 1 tsk bakpuver
- 1 krm vaniljpulver
Choklad
- 45 gram sockefri choklad (jag använder mörk choklad men det går minst lika bra med ljus choklad)
- 10 gram kokosolja
- 2 tsk stevia strö
Instruktioner
Muffinssmet
- Smält smöret tillsammans med jordnötssmöret i en kastrull
- Blanda alla torra ingredienser till muffinssmeten med varandra och rör ner äggula och smörblandningen.
- Mosa bananen och blanda i även detta.
- Vispa äggvitan hård med elvisp och rör ner försiktigt i smeten
Choklad
- Varva muffinssmet och chokladen i önskad mängd i muffinsformar. Använd antingen muffinsplåt eller dubbla muffinsformar. Spara eventuellt en del av chokladen för att glasera muffinsen efter gräddningen.
- Grädda i 175 grader i mitten av ugnen i ca 12 minuter. Fördela önskad mängd choklad ovanpå muffinsen.
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!