Hoppa till innehåll

Jordnötsbollar

Här ser ni ett enkelt och gott snack! Kanske något till fredagsmyset eller som lördagsgodis? Det ni kan se är bollar med bland annat Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Här ser ni ett enkelt och gott snack! Kanske något till fredagsmyset eller som lördagsgodis? Det ni kan se är bollar med bland annat jordnötssmör som bas. Jag älskar jordnötssmör, och har ofta en burk av mitt hemmagjorda i kylskåpet. Olika slags nötsmör är riktigt bra att baka med! Förutom jordnötssmör innehåller bollarna bland annat mandelmjöl, riven kokos och fibersirap. Det sistnämnda på grund av att jag ville få till en lite kletigare mitt. Anpassa mängden sötning till din egen smak och på hur sött det jordnötssmör som du använder är.
 
Mitt tips är att doppa bollarna i choklad! Det blev extra gott. 
 
 
 
 
Jordnötsbollar - Baka Sockerfritt
 

  

Jordnötsbollar – 8 stycken

1 ägg
60 gram jordnötssmör, utan tillsatt socker
½ dl mandelmjöl
½ dl riven kokos
1 msk kokosmjöl
1 msk fibersirap clear
1 krm vaniljpulver
ev. extra sötning


Sätt ugnen på 175 grader. Vispa upp ägget något och blanda ner resterande ingredienser. Forma bollar av degen och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Om bollarna är så pass kletiga att de är svåra att rulla, tillsätt mer av en torr ingrediens. Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter. Låt svalna.

 
 
 
Jordnötsbollar - Baka Sockerfritt
 
Jordnötsbollar - Baka Sockerfritt