Jordnötsfudge
Chokladfudge med jordnötter med en härlig halvkletig, mjuk konsistens och.. Läs mer

15 minuter + tid att stelna
Kategorier: Low carb/LCHF, Sockerfritt godis
Servings: 8 till 12 bitar
Ingredienser
- 100 gram mörk choklad
- utan tillsatt socker
- 1 dl vispgrädde
- 50 gram mascarpone
- 30 +20 gram jordnötter
- rostade och salta
- 10 steviadroppar
- vanilj eller annan valfri sötning
Instruktioner
- Häll grädden i en kastrull och koka upp. Ta bort kastrullen från plattan
- Tillsätt choklad i bitar och rör om tills chokladen smält.
- Tillsätt mascarpone och sötning och rör noga till en slät smet.
- Häll i ca 20 gram jordnötter och rör om.
- Klä en liten matlåda/brödform (ca 7X15 cm) eller liknande med folie och häll i chokladmassan. Toppa sist med hackad jordnötter, ca 30 gram.
- Låt stelna i kyl (tar några timmar) och skär därefter i rutor.
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!