Hoppa till innehåll

Jordnötsfudge med choklad, utan tillsatt socker

      Idag vill jag påminna om ett  härligt godis vars recept jag skapade för ett par år sedan – jordnötsfudge med choklad. Härlig kombination av choklad och Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Jordnötsfudge med choklad, utan tillsatt socker - Baka Sockerfritt
 
 

 
Idag vill jag påminna om ett  härligt godis vars recept jag skapade för ett par år sedan – jordnötsfudge med choklad. Härlig kombination av choklad och jordnötssmör – och ett stort plus är att den är vegansk (om inte honung används). Grunden är själva jordnötsfudgen, men en liten del av fudgen tillsatte jag kakao i för att få en liten brytning i smaken och ett snyggt mönster på! Om man vill kan man givetvis bara köra enbart på jordnötsfudge utan choklad. 
 
Obs. Tänk på att fudgen, då de innehåller kokosolja, smälter lätt om de får stå i rumstemperatur. Ta fram dom precis innan dom ska ätas! Resten av tiden bör dom stå i kylen.
 
 

Jordnötsfudge med choklad, utan tillsatt socker - Baka Sockerfritt
 
 
 

Jordnötsfudge med choklad – ca 12 bitar

1 ½ dl jordnötssmör, creamy (utan tillsatt socker)
2 ½ msk kokosolja
1 msk honung/fibersirap honey (eller dylikt)
2 tsk kakao
ev. extra sötning

Värm jordnötssmör tillsammans med kokosolja ca 10 sekunder i mikron. Blanda tillsammans med honung till en slät konsistens. Ta undan ca 3/4 (0,75) dl av detta och rör ner kakao och lite extra sötning i den lilla delen. Klä en matlåda eller annan form (min är ca 8X18 cm) med bakplåtspapper/aluminiumfolie och fördela i den neutrala delen. Fördela över chokladdelen och rör till ett mönster. Låt stelna i frys i ca 30 minuter och skär därefter i bitar. Förvaras i kylskåp eller frys.

 

 

Jordnötsfudge med choklad, utan tillsatt socker - Baka Sockerfritt
 
Jordnötsfudge med choklad, utan tillsatt socker - Baka Sockerfritt