Jordnötsfudge med choklad, utan tillsatt socker
Idag vill jag påminna om ett härligt godis vars recept jag skapade för ett par år sedan – jordnötsfudge med choklad. Härlig kombination av choklad och Läs mer



Jordnötsfudge med choklad – ca 12 bitar
1 ½ dl jordnötssmör, creamy (utan tillsatt socker)
2 ½ msk kokosolja
1 msk honung/fibersirap honey (eller dylikt)
2 tsk kakao
ev. extra sötning
Värm jordnötssmör tillsammans med kokosolja ca 10 sekunder i mikron. Blanda tillsammans med honung till en slät konsistens. Ta undan ca 3/4 (0,75) dl av detta och rör ner kakao och lite extra sötning i den lilla delen. Klä en matlåda eller annan form (min är ca 8X18 cm) med bakplåtspapper/aluminiumfolie och fördela i den neutrala delen. Fördela över chokladdelen och rör till ett mönster. Låt stelna i frys i ca 30 minuter och skär därefter i bitar. Förvaras i kylskåp eller frys.

