Hoppa till innehåll

Jordnötsfudge

Så här i hösttider vill jag tipsa om mina jordnötsfudge vilka är ena perfekta godbitar att njuta av under till exempel mörka höstkvällar framför en bra bok eller film, eller till helgfikan!.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt

Så här i hösttider vill jag tipsa om mina jordnötsfudge vilka är ena perfekta godbitar att njuta av under till exempel mörka höstkvällar framför en bra bok eller film, eller till helgfikan! Smakkombinationen choklad och jordnöt tycker jag alltid går hem, och jag utnyttjar den ofta i min bakning. Konsistensen på chokladfudgen är härligt halvkletig och lite mjuk, och chokladsmaken skulle jag säga är rätt kraftig. Söta efter smak tills du tycker det blir lagom!

Jag har använt jordnötter både i fudgen samt toppat fudgen med detta. Det tycker jag både blir snyggt och gott!

Jordnötsfudge - Baka Sockerfritt

Jordnötsfudge – 8 till 12 bitar

100 gram mörk choklad, utan tillsatt socker
1 dl vispgrädde
50 gram mascarpone
30+20 gram jordnötter, rostade och salta
ca 1 msk sötningsströ
1 krm vaniljpulver


Häll grädden i en kastrull och koka upp. Ta bort kastrullen från plattan. Tillsätt choklad i bitar och rör om tills chokladen smält. Tillsätt mascarpone och sötning och rör noga till en slät smet. Häll i ca 20 gram jordnötter och rör om. Klä en liten matlåda/brödform (ca 7X15 cm) eller liknande med folie och häll i chokladmassan. Toppa sist med hackad jordnötter, ca 30 gram. Låt stelna i kyl (tar några timmar) och skär därefter i rutor.

 

 

Jordnötsfudge - Baka Sockerfritt

Jordnötsfudge - Baka Sockerfritt