Hoppa till innehåll

Jordnötskakor med choklad

Så har halva arbetsveckan redan gått. Vad hände? Fast det är bara bra tycker jag, för nu är det bara 27 arbetsdagar kvar… Hoppas nu bara att jag ska klara mig utan min kollega som ska.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt

Så har halva arbetsveckan redan gått. Vad hände? Fast det är bara bra tycker jag, för nu är det bara 27 arbetsdagar kvar… Hoppas nu bara att jag ska klara mig utan min kollega som ska sluta. *Håller alla tummar och tår* Nu ikväll ska jag och Artur till BB-Sophia för ett informationsmöte, och det ska bli så kul och intressant. Kanske blir hela den här födelsegrejen mer verklig också. Är det någon av er som har erfarenhet av BB-Sophia?

 
Jag vill här också bjuda på ett småkakerecept. Jag är tokig i choklad, hade jordnötter (rostade och saltade) och blev därför sugen på detta underbara tillsammans. Jag finhackade jordnötterna och blandade med de resterande ingredienserna. Smaksatt har jag gjort med kakao. Vill du tillsätter du grovhackad choklad i kakdegen! 
 
 

Jordnötskakor med choklad - Baka Sockerfritt
 

Jordnötskakor med choklad
 – 8 kakor

35 gram smör
25 gram rostade och saltade jordnötter
½ dl havregryn
½ dl riven kokos
1 ½ msk sötströ
1 msk pofiber
ca 2 tsk kakao
1 krm vaniljpulver
ev. 20 gram grovhackad choklad, utan tillsatt socker

Sätt ugnen på 150 grader. Finhacka jordnötter och blanda med resterande ingredienser. Forma kakor utav degen på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter.

 
Jordnötskakor med choklad - Baka Sockerfritt