Jordnötskakor med choklad, utan tillsatt socker
Fredag igen, och en del av er kanske har börjat avsluta er sista semestervecka? Jag hoppas att semester har varit till er belåtenhet! För min egen del kan jag tycka att de senaste dagarna har.. Läs mer

Fredag igen, och en del av er kanske har börjat avsluta er sista semestervecka? Jag hoppas att semester har varit till er belåtenhet! För min egen del kan jag tycka att de senaste dagarna har varit lite som ett vacuum. Även om jag hoppats att lillplutt skulle stanna inne till minst beräknat datum hade jag ändå förväntat mig att hon skulle komma lite tidigare. Så jag har som det så fint heter gått i väntans tider, hehe.

Jordnötskakor med chokladöverdrag – 5 kakor
35 gram salta jordnötter
25 gram smör
½ dl riven kokos
2 msk mandelmjöl
1 msk kokosmjöl
1 – 1 ½ msk sötningsströ
1 krm vaniljpulver
40 gram ljus choklad, utan tillsatt socker
Sätt ugnen på 175 grader. Finhacka jordnötterna och blanda med riven kokos, mandel- och kokosmjöl, sötning och vanilj. Blanda detta noga med smör. Forma degen till kakor på en plåt med bakplåtspapper. Smält chokladen och bred på kakorna. Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter. Låt svalna helt och förvara i kyl.


