Hoppa till innehåll

Jordnötskakor med choklad, utan tillsatt socker

Fredag igen, och en del av er kanske har börjat avsluta er sista semestervecka? Jag hoppas att semester har varit till er belåtenhet! För min egen del kan jag tycka att de senaste dagarna har.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt

Fredag igen, och en del av er kanske har börjat avsluta er sista semestervecka? Jag hoppas att semester har varit till er belåtenhet! För min egen del kan jag tycka att de senaste dagarna har varit lite som ett vacuum. Även om jag hoppats att lillplutt skulle stanna inne till minst beräknat datum hade jag ändå förväntat mig att hon skulle komma lite tidigare. Så jag har som det så fint heter gått i väntans tider, hehe.

Nu har jag ett tips på vad ni kan göra till fredagsmyset eller helgen – Jordnötskakor med chokladöverdrag! Riktigt knapriga och smarriga. I kakdegen har jag bland annat använt mig av salta jordnötter som jag finhackat och riven kokos. Det passar bra ihop! Det som gör dessa kakor extra speciella är att jag redan innan gräddning toppar varje kaka med ett lager smält choklad. Hur gott som helst och “smälter” in i kakan på ett helt annat vis!
 
 
 
 
Jordnötskakor med choklad, utan tillsatt socker - Baka Sockerfritt
 
 
 
 

Jordnötskakor med chokladöverdrag – 5 kakor

35 gram salta jordnötter 
25 gram smör
½ dl riven kokos
2 msk mandelmjöl
1 msk kokosmjöl
1 – 1 ½ msk sötningsströ
1 krm vaniljpulver
40 gram ljus choklad, utan tillsatt socker

Sätt ugnen på 175 grader. Finhacka jordnötterna och blanda med riven kokos, mandel- och kokosmjöl, sötning och vanilj. Blanda detta noga med smör. Forma degen till kakor på en plåt med bakplåtspapper. Smält chokladen och bred på kakorna. Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter. Låt svalna helt och förvara i kyl.

 
 
 
 
Jordnötskakor med choklad, utan tillsatt socker - Baka Sockerfritt
 
Jordnötskakor med choklad, utan tillsatt socker - Baka Sockerfritt
 
Jordnötskakor med choklad, utan tillsatt socker - Baka Sockerfritt