Jordnötskakor med choklad
Jordnötskakor är svårt att få för mycket utav. Denna gången har jag knåpat ihop ett recept med Läs mer

40 minuter
Kategorier: Choklad, Low carb/LCHF, Småkakor
Portioner: 5 kakor
Ingredienser
- 30 gram rumsvarmt smör
- 25 gram jordnötter jag använder salta
- ½ msk kokosmjöl
- 2 ½ msk riven kokos
- 2 1/3 msk stevia strö
- 1–1 1/3 msk kakao
- 1 krm vaniljpulver
- Eventuellt sockerfri ljus choklad ca 10 gram per kaka
Instruktioner
- Finhacka jordnötterna och blanda med resterande ingredienser (förutom den sockerfria chokladen).
- Gör fem stycken runda, platta kakor av degen och lägg på en plåt med baplåtspapper. Låt kakorna ha lite mellanrum mellan sig då de flyter ut en aning. Grädda kakorna mitt i ugnen i 175 grader i 9-10 minuter. Se upp då kakorna lätt blir brända utan att de syns då de är mörka. Låt kakorna svalna.
- Smält cirka 50 gram ljus choklad (jag använder hasselnötschoklad) och bred på de kalla kakorna. Låt chokladen stelna och servera!
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!