Hoppa till innehåll
Open navigation

Jordnötskakor med chokladöverdrag

Knapriga jordnötskakor som innan gräddning toppats med.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Knapriga jordnötskakor som innan gräddning toppats med choklad!
25 minuter
Inga röster än
Kategorier: Choklad, Low carb/LCHF, Småkakor
Portioner: 5 kakor
Författare: admin

Ingredienser 

  • 35 gram salta jordnötter
  • 25 gram rumsvarmt smör
  • ½ dl riven kokos
  • 2 msk mandelmjöl
  • 1 msk kokosmjöl
  • 1 – 1 ½ msk sötningsströ
  • 1 krm vaniljpulver
  • 40 gram ljus choklad
  • utan tillsatt socker

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 175 grader. Finhacka jordnötterna och blanda med riven kokos, mandel- och kokosmjöl, sötning och vanilj
  • Blanda detta noga med smör.
  • Forma degen till kakor på en plåt med bakplåtspapper. Smält chokladen och bred på kakorna.
  • Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter. Låt svalna helt och förvara i kyl.
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!