Jordnötskakor med chokladöverdrag
Knapriga jordnötskakor som innan gräddning toppats med.. Läs mer
![](https://sockerfritt.s3.eu-central-1.amazonaws.com/wp-content/uploads/2013/04/DSC_0993-2-scaled.jpg)
25 minuter
Kategorier: Choklad, Low carb/LCHF, Småkakor
Portioner: 5 kakor
Ingredienser
- 35 gram salta jordnötter
- 25 gram rumsvarmt smör
- ½ dl riven kokos
- 2 msk mandelmjöl
- 1 msk kokosmjöl
- 1 – 1 ½ msk sötningsströ
- 1 krm vaniljpulver
- 40 gram ljus choklad
- utan tillsatt socker
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader. Finhacka jordnötterna och blanda med riven kokos, mandel- och kokosmjöl, sötning och vanilj
- Blanda detta noga med smör.
- Forma degen till kakor på en plåt med bakplåtspapper. Smält chokladen och bred på kakorna.
- Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter. Låt svalna helt och förvara i kyl.
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!