Hoppa till innehåll
Open navigation

Jordnötssmör nyttigt?

Om jordnötssmör är nyttigt är en omdebatterad fråga. Gör du som jag.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Om jordnötssmör är nyttigt är en omdebatterad fråga. Gör du som jag och gör eget utan massa socker är det enligt mig relativt hälsosamt (i måttliga mängder givetvis), och en bra del i ett mellanmål (eller bakverk!). Av vad jag förstått är jordnötter rikt på både Vitamin B och Vitamin E, och innehåller rätt mycket protein (runt 25 %). 
 
Hur som, häromdagen var jag återigen så sugen på att göra hälsosamt jordnötssmör  (<— länk till receptet), så gissa om jag blev glad när jag såg en påse jordnötter längst bak i skafferiet! Jordnötssmör är något på min lista som jag inte köper när det nu är så lätt att göra sin egen. Bara att använda en mixer! Dessutom får det för mig gärna vara lite crunch i, så jag kör inte speciellt länge med den heller. 
 
Jordnötssmör passar till mycket! Exemeplvis som topping till gröten eller chiapuddingen, på pannkakor, till choklad och frukt, att baka med eller helt enkelt äta som det är. Hur äter ni jordnötssmör?
 
 
Några av er kanske märkt att bakasockerfritt inte har fungerat som det ska på bloggprenumerationstjänster. Det är en uppdatering som påverkat min hemsida (och dess RSS-flöde, för er som är insatta) men det ska nu fungera! Vilken lättnad! Det är nämligen något som gett mig huvudbry under några dagar.
 
 
 
Jordnötssmör nyttigt? - Baka Sockerfritt
 
Jordnötssmör nyttigt? - Baka Sockerfritt