Jordnötssmörspraliner
Mums, vilken ljuvlig skapelse detta blev! Jordnötssmörspraliner som smälter i munnen, kan det bli mycket bättre? Och det hela är dessutom väldigt lätt att svänga ihop. Choklad, Läs mer

Mums, vilken ljuvlig skapelse detta blev! Jordnötssmörspraliner som smälter i munnen, kan det bli mycket bättre? Och det hela är dessutom väldigt lätt att svänga ihop. Choklad, jordnötssmör och kokosolja är allt som behövs. Och eventuell sötning för den som önskar (valfri)! Dessa chokladpraliner blev en av de godsaker som jag gav bort på fars dag för en vecka sedan. Det var uppskattat!
Jag använder en pralinform för dessa (köpt på panduro), men man kan också använda en ischokladsform eller liknande!
Jordnötssmörspraliner – ca 10 stycken
50 gram mörk choklad, utan tillsatt socker
½ dl jordnötssmör, osötat
1 msk kokosolja
ev. 1 msk sockerersättning eller annan sötning
Smält choklad försiktigt tillsammans med olja. Rör därefter ner jordnötssmör och eventuell sötning till en slät konsistens. Fördela i chokladen i pralinformar (eller ischokladformar). Låt stelna i kyl under minst en timme eller tills helt stelnat. Ta ur chokladen ur formarna och förvara i kyl.