Jordnötssmulpaj med äpple
Jag tycker så mycket om den mysiga höstkänslan som nu har infunnit sig. Regnigt väder till trots. Håller ni inte med mig? Det är perfekta tider för att baka och pimpla te om ni frågar mig! Nu.. Läs mer

Jag tycker så mycket om den mysiga höstkänslan som nu har infunnit sig. Regnigt väder till trots. Håller ni inte med mig? Det är perfekta tider för att baka och pimpla te om ni frågar mig! Nu är min tanke att baka mycket med päron, äpple och att använda kryddor såsom kanel och kardemumma.
Här senast bakade jag en enkel smulpaj med äpple som bas. Istället för mandelmjöl som jag brukar använda mig utav i smuldegar, körde jag med jordnötsmjöl! Det passar mycket bra till äpple. Jag åt min paj med turkisk yoghurt!

Jordnötssmulpaj med äpple
70 gram äpple
15 gram smör
½ dl riven kokos
1 ½ msk jordnötsmjöl
1 ½ msk pofiber
½-1 msk sukrin
2 krm kanel
Sätt ugnen på 175 grader. Tvätta äpplet och skär i klyftor. Lägg dessa i en liten pajform, ca 14 cm. Blanda ihop resterande ingredienser och smula över degen på äppelklyftorna. Grädda mitt i ugnen i ca 12 minuter.
