Hoppa till innehåll
Open navigation

Juldessert med päronkompott och pepparkaka

Ljuvlig dessert med grädde, päron och pepparkakskrydda. Som topping kan man exempelvis använda smulad pepparkaka, havreflarn eller helt enkelt nötter!

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
20 minuter
Inga röster än
Kategorier: Baka med frukt, Efterrätter, Julrecept
Portioner: 2 portioner
Författare: admin

Ingredienser 

Päronkompott:

  • 1 päron gärna saftigt
  • 1-2 msk vispgrädde
  • 1 msk fibersirap clear eller annan sötning
  • 1-2 krm pepparkakskrydda

Vaniljgrädde:

  • 1 dl vispgrädde
  • 1 tsk sötströ
  • 1 krm vaniljpulver

Topping:

  • Valfri småkaka
  • utan tillsatt socker eller nötter

Instruktioner

  • Päronkompott
  • Skär päron i små bitar. Lägg i en kastrull tillsammans med resterande ingredienser. Mängden grädde beror på hur saftigt päronet är. Ju saftigare, desto minde vätska behövs (eftersom päronet avger vätska).
  • Sjud i ca 10 minuter. Häll bort eventuell vätska. Låt svalna lite eller helt
  • Vaniljgrädde
  • Blanda grädde med sötning och vanilj och vispa till en önskad konsistens (gärna luftig, men inte för hård).
  • Fördela grädde i små glas. Fördela över päronkompotten och toppa med smulad småkaka och/eller nötter.
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!