Hoppa till innehåll

Juldessert med päronkompott och pepparkaka

Ljuvlig dessert med grädde, päron och Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
20 minuter
Inga röster än
Kategorier: Baka med frukt, Efterrätter, Julrecept
Portioner: 2 portioner
Författare: Baka Sockerfritt

Ingredienser 

Päronkompott

Vaniljgrädde

Topping

  • Valfri småkaka utan tillsatt socker eller nötter

Instruktioner

Päronkompott

  • Skär päron i små bitar. Lägg i en kastrull tillsammans med resterande ingredienser. Mängden grädde beror på hur saftigt päronet är. Ju saftigare, desto minde vätska behövs (eftersom päronet avger vätska).
  • Sjud i ca 10 minuter. Häll bort eventuell vätska. Låt svalna lite eller helt

Vaniljgrädde

  • Blanda grädde med sötning och vanilj och vispa till en önskad konsistens (gärna luftig, men inte för hård).
  • Fördela grädde i små glas. Fördela över päronkompotten och toppa med smulad småkaka och/eller nötter.
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!