
20 minuter
Kategorier: Baka med frukt, Efterrätter, Julrecept
Portioner: 2 portioner
Ingredienser
Päronkompott
- 1 päron gärna saftigt
- 1-2 msk vispgrädde
- 1 msk fibersirap clear eller annan sötning
- 1-2 krm pepparkakskrydda
Vaniljgrädde
- 1 dl vispgrädde
- 1 tsk sockerersättning
- 1 krm vaniljpulver
Topping
- Valfri småkaka utan tillsatt socker eller nötter
Instruktioner
Päronkompott
- Skär päron i små bitar. Lägg i en kastrull tillsammans med resterande ingredienser. Mängden grädde beror på hur saftigt päronet är. Ju saftigare, desto minde vätska behövs (eftersom päronet avger vätska).
- Sjud i ca 10 minuter. Häll bort eventuell vätska. Låt svalna lite eller helt
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!