Julgodis – Hälsosam Nougat
Jag har varit sugen på min hälsosamma “nutella” (chokladhasselnötssmör) ett bra tag nu, och som tur är hade jag en förpacking Läs mer
Jag har varit sugen på min hälsosamma “nutella” (chokladhasselnötssmör) ett bra tag nu, och som tur är hade jag en förpacking hasselnötter (rostade och utan skal) hemma. Vad mer är har jag bestämt mig för att göra nougat till helgens adventsfika – och till det måste jag ha nutella!
Jag är tokig i smakkombinationen hasselnöt och choklad, så nougat tycker jag mycket om. Även om det var bra att jag hade hasselnötter hemma, önskar jag att jag hade haft ännu mer för jag ville/vill göra massor av nougat! Nu blev det kanske bara drygt tio stycken. Det gäller att jag håller mig från att äta upp allt nu!
Nougaten görs enkelt genom att blanda “nutellan” med smält choklad (jag kör hälften ljus, hälften mörk choklad).
‘
Nougat utan tillsatt socker – 10 bitar
100 gram Hälsosam “Nutella”
50-60 gram choklad, utan tillsatt socker (jag kör hälften mörk, hälften ljus)
Låt nutellan bli rumstempererad så att den är smidig att arbete med (går bra att köra en kort stund i mikron). Smält chokladen och blanda med nutellan. Klä en liten form/liten matlåda med aluminiumfolie och fördela i smeten. Låt stelna och skär i bitar.