Hoppa till innehåll
Open navigation

Julgodis – Kardemummakola

      Kanske har ni sett några olika varianter på kola här hos mig under vintern? Det är ju närmast ett måste till jul! Och dessutom är det så lätt att variera med olika.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Julgodis - Kardemummakola - Baka Sockerfritt
 
 
 
Kanske har ni sett några olika varianter på kola här hos mig under vintern? Det är ju närmast ett måste till jul! Och dessutom är det så lätt att variera med olika smaksättningar, så why not liksom. Här smaksatte jag med malen kardemumma som ju är en passande julkrydda och också gifter sig fint med kolasmaken. 
 
Om man vill kan man strö på lite flingsalt (dock mindre än på bilderna). Det tycker jag blir både snyggt och bryter av fint mot det söta! Dessa kardemummakolor kan bli en härlig julklapp! Snurra vaje kola med lite bakplåtspapper och lägg i en celofanpåse. Obs. kolan blir mjuk när den är rumstempererad och ska förvaras i kylskåp.
 
Kika gärna in även mina recept på chokladkola och saffranskola!
 
 

Julgodis - Kardemummakola - Baka Sockerfritt
 

 

Kardemummakola – 8 stycken

50 gram smör
1 ½ dl visgrädde
3/4 dl fibersirap gold
3 krm kardemumma 

Lägg alla ingredienser i en kastrull och koka upp. Sjud under i ca 50 minuter eller något mer, rör om då och då. Smeten ska vara tjock och trögflytande. Klä en liten form med bakplåtspapper och häll i kolan. Låt stelna i kylskåp under ett par timmar. Skär i bitar av önskad storlek. Förvara i kylskåp.

 

 
Julgodis - Kardemummakola - Baka Sockerfritt