Julgodis på jobbet
På ett av mina jobb har det varit massor utav möten under den senaste tiden. Det händer så mycket spännande där! Till ett av mötena ombads jag att ta med något gottigt, och efter några.. Läs mer

På ett av mina jobb har det varit massor utav möten under den senaste tiden. Det händer så mycket spännande där! Till ett av mötena ombads jag att ta med något gottigt, och efter några minuters klurande stod det klart (i min hjärna) att jag skulle baka julgodiset marsipanbröd (eller marsipangodis om man så vill kalla det).
Dock var medtagningen av bakverken inte helt lätt. Jag glömde givetvis dom hemma! Artur som skulle lämna Vincent var rätt nära lägenheten, så jag ringde honom och han gick tillbaks för att hämta dom. Själv satte jag mig i slussen på en bänk inomhus i 40 minuter och jobbade. Inte jätteroligt. Jag måste börja skriva en postit och sätta på dörren, eller en påminnelse i mobilen, för det här med att ta med bakverk till divere ställen kan vara svårt att komma ihåg!
Bortsett från att en var allergisk mot mjölk (jag hade lite mjölkchoklad i den smälta chokladen – typiskt nog), och en annan mot mandel, blev marsipanbröden mycket omtyckta! Varför äta “sockrig” mandelmassa/marsipan, när det är superlätt att göra egen? Jag som är en mandelmasseälskare ger dessa godisar två tummar upp!
Receptet hittar du HÄR! Jag gjorde dock denna gång varje marsipanbröd i ministorlek, så att det blev ca 10 stycken. Då krävs det ca 100 gram choklad.




