Hoppa till innehåll

Julgodis: Saffranskola

      Hej på er alla jullängtare! Håll i er för här kommer ett fullkomligt uuuunderbart godis till jul – Saffranskola! Ja ni hör ju, om ni gillar Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Julgodis: Saffranskola - Baka Sockerfritt
 
 
 

Hej på er alla jullängtare! Håll i er för här kommer ett fullkomligt uuuunderbart godis till jul – Saffranskola! Ja ni hör ju, om ni gillar saffran är detta ett måste. Jag har lite lust att baka ett gäng nya nu på en gång!

När jag svängde ihop dessa använde jag fibersirap clear från Sukrin, men en annan variant av fibersirap är den från N!CK’S. Kolasmeten får sjuda i en sisådär 45 minuter och min termometer visade 115 grader (glöm inte att röra med jämna mellanrum).

Jag älskar att ge bort olika slags kolor i julklapp! Jag virar en bit bakplåtspapper runt varje kola för att dom inte ska kladda ihop. Dom bör dock förvaras i kyl. 

 

Julgodis: Saffranskola - Baka Sockerfritt

 

Saffranskola – ca 8 bitar

50 gram smör
1 dl grädde
2/3 dl fibersirap clear/neutral
1 ½ msk sockerersättning
½ krm saffran

Smält smöret och tillsätt resterande ingredienser. Sjud i ca 45 minuter tills massan nått ca 115 grader (se till att smeten inte “separeras”, dvs att inte fettet separeras från resten och detta kan hända om smeten får sjuda för länge/nå för hög temperatur). Rör om då och då. Klä en liten form med bakplåtspapper och häll i kolan. Låt stelna i kylskåp under ett par timmar. Skär i bitar av önskad storlek. Förvara i kylskåp.

 

 

Julgodis: Saffranskola - Baka Sockerfritt
 
Julgodis: Saffranskola - Baka Sockerfritt