Julig Saffransgranola
Granola är inte bara toppengott till frukost, utan det är också en utmärkt present att ge bort! Garanterat en uppskattad julklapp. Ett hett tips från mig är en julig.. Läs mer


Granola är inte bara toppengott till frukost, utan det är också en utmärkt present att ge bort! Garanterat en uppskattad julklapp. Ett hett tips från mig är en julig saffransgranola. Om inte den här saffransgranolan skapar julstämning i stugorna, vet jag inte vad som gör det. Den är värd att göra bara för den ljuvliga lukten som sprider sig när den rostas i ugnen!

Saffransgranola – ca 5 dl
1 ½ dl mandelmjöl
1 dl riven kokos
1 dl pumpfrö
2/3 dl solrosfrö
½ dl sötmandel
½ dl vatten
1 ½ msk rapsolja
1 ½ msk honung
1 krm salt
½ – 2/3 krm saffran
Sätt ugnen på 150 grader. Grovhacka mandeln. Blanda mandelmjöl, hackade mandlar med fröer. Koka upp vatten, ta bort från plattan och rör ner honung, olja, salt och saffran. Blanda ihop allt. Strö på en plåt med bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen i ca 25 minuter. Rör om då och då. Sänk värmen om granolan börjar ta för mycket färg. Låt gärna granolan vara kvar i ugnen med ugnsluckan lite öppen om den inte är torr efter gräddning.

