Juliga chokladbollar med jordnötssmör och dadlar
Idag fick jag min efterlängtade morgonpromenad! När jag är “ledig”/inte jobbar tidigt, eller tränar tidigit, går jag alltid en promenix på morgonen. Nu har det dock inte blivit av.. Läs mer

Idag fick jag min efterlängtade morgonpromenad! När jag är “ledig”/inte jobbar tidigt, eller tränar tidigit, går jag alltid en promenix på morgonen. Nu har det dock inte blivit av på två veckor! Detta är verkligen en kontrast mot typ sex dagar i veckan, som det var innan jag började att jobba. Hur som helst mötte jag upp min kompis Lovisa och gick till hennes jobb. En mysig start på denna söndag, och fjärde advent!
Jag gjorde peanut butter cups under förra veckan, och råkade göra nästan dubbelt så jordnötssmör som vad jag egentligen behövde. Då kom jag på att jag kunde göra chokladbollar av smöret! Jordnötssmöret blandade jag med färska dadlar och kakao. Sedan är det bara att tillsätt övriga ingredienser efter smak! Liknande bollar kan jag även rekommendera att ge bort i julklapp. Jag tror att de hemmagjorda klapparna är några av de mest uppskattade!

Juliga chokladbollar med jordnötssmör och dadlar – 8 stycken
60 gram färska dadlar
40 gram jordnötssmör
1 msk riven kokos
½-1 msk kakao
ett par krm pepparkakskrydda
Ta ut kärnan från dadlarna och blanda alla ingredienser med varandra. Krydda efter smak. Gör bollar av degen.

