Hoppa till innehåll

Juliga havrebollar med smak av pepparkaka

  Glad Lucia på er alla! Hoppas ni haft en finfin dag! Idag har vi varit på Vincents Luciatåg – det andra under hans liv <3 Oavsett om det är jul eller ej så dyker det ibland upp.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt

Juliga havrebollar med smak av pepparkaka - Baka Sockerfritt

 

Glad Lucia på er alla! Hoppas ni haft en finfin dag! Idag har vi varit på Vincents Luciatåg – det andra under hans liv <3

Oavsett om det är jul eller ej så dyker det ibland upp ett sug efter chokladbollar. Rätt ofta faktiskt om jag ska vara ärlig – det är ju så himlans gott! Dessutom älskar Vincent att baka just denna typ av bakverk. Denna gång svängde vi ihop ett gäng härliga havrebollar! MEN! De har en liten tvist då de är smaksatta med pepparkakskrydda. De blev alltså juliga havrebollar! Jag tycker pepparkakskrydda passade riktigt bra i dom och dessa godingar blir utan tvekan uppskattade på julfikan.

Det som jag tycker är skillnaden på havrebollar och chokladbollar är att havregrynen “slås sönder” med hjälp av en elvisp så att konsistensen blir lite krämigare. Dessutom är kakaomängden mycket mindre.

  

Juliga havrebollar med smak av pepparkaka - Baka Sockerfritt

 

 

Havrebollar med smak av pepparkaka – 8 stycken

30 gram rumsvarmt smör
1 dl havregryn
½ dl riven kokos
½ dl mjölk
ca 2 ½ msk sockerersättning
1 ½ msk pofiber
½ msk kakao
½ tsk pepparkakskrydda

kokos att rulla i

Lägg alla ingredienser i en bunke (gärna med höga kanter så allt inte skvätter). Vispa någon minut med elvisp tills allt blir en krämig smet. Ställ eventuellt havrebollssmeten kallt i ungefär 10 minuter för att få den att stelna en aning. Gör bollar av smeten och rulla i riven kokos. Förvara i kylskåp. Ta gärna ut havrebollarna en stund innan servering så att de blir lite mjuka.

 

 

 

Juliga havrebollar med smak av pepparkaka - Baka Sockerfritt

Juliga havrebollar med smak av pepparkaka - Baka Sockerfritt