Juliga Pepparkaksbollar
Till årets första julfika (som jag hade föregående helg) bjöd jag bland annat på dessa goda pepparkaksbollar! Det är nöt- och fruktbollar som jag smaksatt med Läs mer

Till årets första julfika (som jag hade föregående helg) bjöd jag bland annat på dessa goda pepparkaksbollar! Det är nöt- och fruktbollar som jag smaksatt med pepparkakskrydda – så lätta och härligt goda! I bollarna har jag använt mig av valnötter och cashewnötter och sötat med färska dadlar.
Ofta gör jag nöt- och fruktbollar med kakao för att få till chokladbollar, men jag tycker att det är lika gott och extra passande nu att köra med pepparkakskrydda istället (fast i lite mindre mängd jämfört med kakao). De blir ett perfekt tillskott till julfikan eller som musmigt mellanmål när energin behöver påfyllning! Jag rullade bollarna i riven kokos och hackade mandelspån.
Pepparkaksbollar – ca 12 stycken
100 gram cashewnötter och valnötter
100 gram färska dadlar, urkärnade
2 msk riven kokos
1 ½ tsk pepparkakskrydda
ev. ett par tsk vatten
Mixa nötterna till en mer finmalen konsistens (det får gärna vara lite bitar i). Mosa tillsammans med dadlar, kokos och pepparkakskrydda med sked eller för hand. Tillsätt vatten om konsistensen blir för hård. Rulla till bollar och rulla gärna i riven kokos eller hackade mandelspån.