Hoppa till innehåll

Julkänsla

Jag har längtat efter snö, så det är skojjigt att det började snöa igår! Mindre kul tycker jag att det är att snön inte ens hann få nå marken förän det blev till vatten/slask. Det gav.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Jag har längtat efter snö, så det är skojjigt att det började snöa igår! Mindre kul tycker jag att det är att snön inte ens hann få nå marken förän det blev till vatten/slask. Det gav mig ändå en härlig vinterkänsla, och jag känner att julen börjar närma sig med stormsteg! I affärer börjar det julpyntas/plockas fram julpaket, julbelysningen har jag sett sättas upp i stan med mera, och det får mig att själv vilja delta. Igår köpte jag exempelvis hem naturfärgat inslagspapper (Lagerhouse) till presenter och julklappar, för jag har bestämt att i år ska jag banne mig lägga ner extra mycket tid på just inslagningen! Jag är rätt dålig på att slå in paket, och jag är nog den sämsta jag vet på att slå in snyggt. Det blir alltid knögligt och aldrig rakt (ungefär som när jag ska vika lakan och baddukar med andra ord). Så det kommer bli en utmaning! Men eftersom jag älskar att pyssla tror jag det kommer bli riktigt fint, bara jag lägger manken till. Hittills har jag slagit in en klapp, och ser faktiskt fram emot att få slå in fler!
 
I veckan har jag gjort en slags dekoration av clementinskivor. Jag skar en clementin i kanske fem skivor (inte för tjockt, för då torkar de dåligt, men heller inte för tunt, för då blir det hål) och placerade på en plåt med bakplåtspapper. Sedan värmde jag dessa på svag värme i ugnen (runt 100-125 grader), tills de är torra. Detta tog kanske 2 timmar. Antingen kan dessa hängas upp genom att en tråd träs igenom dom, eller så placeras de ut på olika vis. Jag har lagt mina på ett litet fat tillsammans med lite stjärnanis.
 
 
Julkänsla - Baka Sockerfritt
 
Julkänsla - Baka Sockerfritt